Hjemmetrening – funker det, da?

Hjemmetrening funker. Bevisene er mange, utvetydige og særs pålitelige. Det kommer selvsagt an på mange variabler, og vi har forsøkt å lage en aldri så liten FAQ med de typiske problemstillingene.

1. Jeg har trent på senter før, kan jeg da trene hjemme?

Selvfølgelig. Litt avhengig av hvor seriøst du har trent før og når dette var, så kan hjemmetreningen tilpasses slik at du får fremgang. Har du lite grunnlag vil du kunne få knallresultater av å trene hjemme. Er du mer avansert kan du anbefales å gå til innkjøp av treningsutstyr for å være sikret progresjon.

hjemmetrening helene eggen
Hjemmetrening krever ikke nødvendigvis mye utstyr, men det kommer litt an på mål og nivå.

2. Hvor mye utstyr må jeg ha?

Det kommer an på en rekke faktorer. Hvilke mål du har og hvilken treningserfaring du har er blant dem som veier tyngst. Det ikke er krav til utstyr, men det kan være kjekt med litt enkelt som strikker, kettlebells eller hantler. Dette gir rom for flere øvelser og litt ytre motstand, noe som er særlig kjekt når man blir sterkere!

3. Det er vanskelig å komme i gang. Har dere noen tips?

OM vi har. Det fremste tipset er kanskje å ha et dedikert område i huset til trening. Kanskje til og med ute eller i garasjen? Har full forståelse for at det ikke er så “kult” å dra matta foran TV-en, kanskje til og med mens andre i familien sitter i den. Er det et soverom som kan brukes, eller har dere kanskje en romslig hall/gang?

4. Hva gjør min sjanse større for å lykkes?

Å ha en plan. En plan som er skreddersydd din hverdag, dine mål og dine ønsker. En treningsplan du kjenner glede og mestring over, noe du synes er gøy og som gir deg den fremgangen du ønsker. Den må ta hensyn til tiden du har til rådighet og utstyret du har tilgang til hjemme.

5. Hva kan jeg gjøre for å få enda bedre effekt?

Kostholdet har mye å si for hvordan du ar det og når målene dine. Ved å ha en meny/matplan du kjenner matglede rundt, som passer for hele familien og som inkluderer mat du liker og trives med, vil du styre skuta i retning resultatene du ønsker. En god balanse mellom sunne og næringsrike måltider, men og rom for kos og utskeielser fordi det er det som er balanse, og vi trenger kos i livet – UTEN dårlig samvittighet.

Vi har også skrevet en artikkel om hvor effektivt hjemmetrening faktisk er og hvordan man kan legge opp øktene (åpnes i ny side).

Mange av våre coacher er svært erfarne med å programmere hjemmetrening til sine kunder. Vi kan nevne Helene Hammeren Eggen, Kristin Birkelund, Charlotte Karlsen, Kristin Vo, Martine Slotvik og Anders Muren. Se her om du vil lese mer om coachingen. Følg StrongBody på Instagram for mer inspirasjon.