Disse tipsene vil garantert løfte treningen din

Har du lyst til å uppe gamet ditt litt? Her kommer fem stjernetips som kan løfte treningen din. Disse tipsene kan hjelpe alle uansett nivå!

Tips 1: Progressiv trening vil løfte treningen din

Uten å ha progresjon i treningen din, blir det lite fremgang. Med en gang man er forbi nybegynnerstadiet kreves det strukturert og progressiv trening for å utvikle styrke.

Tips 2: Våg å utfordre deg og ha det vondt!

Kom deg ut av dem komfortsonen. Det ligger faktisk noe i uttrykket “a smooth sea never made a skilled sailor”. Man må utfordre seg for å vokse og lære. Vekstsonen er dessverre ikke innafor komfortsonen. Med det samme du trer ut av komfortsonen, så er du i fryktsonen. Deretter kommer du inn i læringssonen, og senere vekstsonen, hvor endringene faktisk manifesterer seg. Steg for steg. Gi deg tid. NB! Bør ses i sammenheng med tips 4.

Viljestyrke og selvdisiplin er som muskler. De må trenes. Slik får du bedre viljestyrke

Med det samme du trer ut av komfortsonen,
så er du i fryktsonen

Tips 3: Hold det gående

Uansett om målet ditt er bedre kondisjon, økt muskeltverrsnitt, økt styrke, økt utholdenhet, vektnedgang eller noe annet, så er det ikke gjort på null komma svisj å løfte treningen til neste nivå. En styrkeøkning eller vektnedgang på 5 kg på 12 uker høres kanskje lite ut, men tenk bare hva det blir i løpet av et år. Eller to. Kontinuitet er nøkkelen.


Tips 4: Følg et program, det vil løfte treningen din

Fordelene med å følge et program er mange. To av dem, som definitivt kan være med på å ta deg til neste nivå, er
1. Det er enklere å gjennomføre når du har en plan. Du slipper å planlegge hver økt, det er “bare” å gjøre det programmet sier. Just do it.
2. Et program som er tilpasset deg, med riktig volum og progresjon, sørger for at du faktisk får valuta for innsatsen du legger ned. Det siste vi vil er å pushe oss langt utafor komfortsonen uten å få progresjon fordi man faktisk gjør for mye eller for lite til at kroppen adapterer og utvikler seg.

Man lærer ikke matte av å lese tilfeldige sider i matteboka, det må læres systematisk, og slik er det også med trening. Fremgangen man vil få av bare å plukke en tilfeldig “dagens økt” fra Instagram vil være begrenset. Et godt program bygger sten på sten mot målet.

Vivian gikk ned 30 kg med plan fra StrongBody: – Jeg elsker meg selv mer enn noen gang!

Tips 5: Hvil nok

Nå har det vært mye snakk om pushing og smerte her i forbindelse med å løfte treningen din, og endelig er tiden inne for å snakke om hvile. Viktig. Det er faktisk ekstremt viktig for progresjonens del

Dette vil løfte treningen din: Å tenke helhetlig.

å skille mellom restitusjon og latskap. De færreste trenger å hvile flere dager mellom hver treningsøkt, og hvile kan veldig gjerne være å gå tur, kanskje til og med løpe rolig. Det kommer helt an på mål, treningsprogram og horisont, men frisk luft og aktivitet trumfer sofaen på så og si alle helseparametre med mindre du står i fare for å bli overtrent. Overbelastning er den nedbrytningen man ønsker å få via trening, og jo bedre trent man er, desto kortere restitusjonstid trenger man. Man kan da prestere bedre, fordi kroppen adapterer til belastningen når den får tilstrekkelig med hvile. Overbelastning er rett og slett et nødvendig stadie for å bli bedre – og helt avhengig av en god trening/hvile-ratio.

I denne artikkelen forteller vi om hvordan matplaner i StrongBody utvikles og hvordan vi tenker.

Varen er lagt i handlekurven.
0 items - kr 0