Du har vel ikke glemt å trene denne muskelen?

Viljestyrke og selvdisiplin er som muskler. De må trenes. Slik får du bedre viljestyrke.

La oss først bli enige om hva viljestyrke og selvdisiplin faktisk er. Det kan være å gå forbi godtehylla i butikken uten å raide den. Det kan handle om å komme seg på trening eller ut på tur selv om det er mørkt, kaldt og sofaen frister mest.

I denne artikkelen forteller vi om hvordan matplaner i StrongBody utvikles og hvordan vi tenker.

TIPS 1: START I DET SMÅ

Ta trappa heller enn heisen. Del smågodtet i porsjoner heller enn å sitte med hele posen i fanget. Bytt ut to glass brus med ett med brus og ett med vann. Gjør disse små tingene så ofte du kan.

Lege og coach som jobber for bedre viljestyrke: Kristin Vo

TIPS 2: UTSETT BEHOV OG BELØNNING

Vent med godteriet til du faktisk har lyst på det, og i hvert fall til etter middag. Du trenger ikke svare på den meldinga midt i treninga di. Tren opp viljestyrken litt etter litt, etter hvert blir valgene enklere.

TIPS 3: FJERN FRISTELSER

Ikke ha det du forsøker å styre unna liggende slik at du ser det hele tiden. Spar deg selv for fristelsene.

TIPS 4: SKRIV OPP MÅLENE DINE

Heng de opp et sted hvor du kan se dem hver dag. Skriv logg, slik at du kan se tilbake for hvor du var for en måned siden, tre måneder siden, ett år siden. Minn deg selv på hvorfor du startet, og gjør det ofte. Spesielt når ting føles vanskelig og du begynner å tvile.

TIPS 5: VÆR BEVISST PÅ SVAKHETENE DINE

Hvis du vet at om du tar den festen fredag, så ryker den planlagte økta på lørdag, kanskje du skal omrokkere på noe for å gå det til? Det å kjenne sine triggere og svakheter er en styrke du kan bruke til din fordel for å lykkes.

Og du. Ikke glem at, igjen som alle andre muskler, kan også viljestyrken og selvdisiplinen bli slitne. De er ikke ødelagt selv om det ikke går som planlagt hver gang.