– Jeg elsker meg selv mer enn noen gang!

Den 27 år gamle tobarnsmoren Vivian fra Frøya kan knapt huske sist hun følte seg så komfortabel i egen kropp. Nå er det gått ett år siden hun startet sin reise med StrongBody, og tankegangen er blitt en selvsagt del av livet hennes.

Det var vanskelig til å begynne med, men nå er det lett”, forteller Vivian.

– Jeg har, som coachen min tidlig la vekt på at var viktig, jobbet for å bygge nye vaner. Nå er det rett og slett bare slik jeg lager mat uten å tenke så mye”, forteller den spreke tobarnsmoren.

Hatet kroppen sin
I mai 2021 hadde hun bestemt seg for at nok var nok. Hun var deprimert og hatet kroppen sin – og var minst 20 kilo unna det hun anså som sin trivselsvekt. Da hun startet med coach Charlotte Karlsen i StrongBody visste hun at det kom til å kreve mye av henne, og i starten kjentes det tidvis tungt og trått.

 
I mai 2021 var Vivian (27) sliten, lei og tom for energi. Tobarnsmoren veide 87 kilo og følte seg ikke vel i egen kropp. Nå i juni 2022 er hun 25 cm smalere rundt magen, 25 kilo lettere og en helt annen utgave av seg selv.

 

– Det har definitivt vært krevende til tider. Jeg gråt da jeg tok de første bildene jeg skulle sende til Charlotte, jeg syntes hverdagen var tung og tøff og hadde knapt energi til jobb og å være med mine to små, forklarer sykepleieren.

I starten var det derfor naturlig å fokusere på holdninger og hvordan Vivian snakket til seg selv. I stedet for å finne begrensninger startet jakten på muligheter, mestringsfølelse og overskudd. Litt etter litt begynte Vivian å tenke annerledes.

– Dette er litt rart å si, men nå er jeg en mer positiv person som ser muligheter fremfor alt jeg ikke greier. Jeg er ikke deprimert, jeg har mer livsgnist – og jeg liker det jeg ser i speilet.


Det er under et år siden sykepleier Vivian innså at tiden var inne for å prioritere seg selv for videre å kunne være den moren og samboeren hun ønsket å være. Nå er hun både mentalt og fysisk sterkere enn noen gang.

Jobbet mye med hodet
Charlotte hadde gleden av å følge Vivian i fire måneder før hun gikk ut permisjon, hvorpå Ida Mari Austberg fulgte Vivian videre. Siden november 2021 har Vivian jobbet for vedlikehold og med å bli sterkere, før hun i mai fortsatte coachingen med Austberg for å fokusere på å bygge muskler og bli enda sterkere.

Nøkkelen for Vivian har vært å endre tankegangen sin og feire de små seirene. Hun har møtt motgang og lært å bruke sine fysiske ferdigheter som et verktøy. Det er når hun føler seg rask og sterk at hun er den beste kjæresten, mammaen og datteren for sine nærmeste.

– Reisen hennes har vært helt fantastisk å få ta del i, synes Charlotte.

Som coach er Charlotte opptatt av å være snill, men samtidig ikke redd for å sette krav. Hun oppmuntrer til å tenke utenfor SB-planen og gjøre fleksibilitet til sin styrke, samtidig som det å vite hvorfor man har de målene man har satt er ekstremt viktig de dagene motivasjonen ikke kommer av seg selv.

– Vivian har vært ufattelig tøff. I starten var hun tydelig preget av usikkerhet og mistrivsel. Nå er hun en solstråle og en bauta for dem rundt seg. Jeg er så stolt!

Fra ork til ny yrkesvei
For Vivians del har trening og matlaging gått fra å være et ork til å bli like naturlig som søvn og tannpuss.

– Før likte jeg ikke å trene, nå elsker jeg det og gjør det gladelig fem dager i uken, forteller hun. Hun veksler mellom å kombinere turer til treningssenteret med jobb og andre ærender, samt at hun gjerne låner tredemølla til sine foreldre for å gjøre det hun aldri trodde hun kunne like – å løpe.

Skal ta PT-utdanning

 

– Jeg får energi av trening, og det gir meg glede. Jeg elsker meg selv mer enn noen gang og har ikke følt meg så komfortabel i egen kropp på veldig mange år.

Nå er hun sulten etter å lære enda mer og bli enda bedre.
Alt dette har ført til at jeg elsker trening og kosthold, faktisk så mye at jeg selv skal ta PT-utdanning til høsten!