Sterkere enn noen gang: – For et år siden kunne jeg knapt gå, nå trener jeg med nesten 100 kg i knebøy

Da Ingeborg Dorthea Karlsen startet sin StrongBody-reise i januar 2023 var målet primært å bygge muskler og få tilbake styrken etter tre operasjoner i beina. – Jeg hadde prøvd meg på egen hånd ved å følge program jeg fant online, men skjønte etter hvert at jeg trengte tett og personlig oppfølging, forteller psykologistudenten.

– Jeg hadde mange mål i starten, deriblant å miste kroppsfett, klare pullups og styrke kjernen, alt dette skulle være med på å gjøre at jeg følte meg mer som meg selv etter å ha vært satt ut av spill grunnet operasjonene, forteller Ingeborg.

En ankelskade gjorde at den tidlige turneren og friidrettsutøveren måtte opereres. I samme periode gjennomgikk hun to operasjoner i beina som følge av en medfødt plage, noe som satte Ingeborg ut av spill en god stund.

– Jeg kjente ikke meg selv igjen på denne tiden, med mer fett på kroppen og lite muskler. Å bli sterk nok til å gå med sekk igjen og få tilbake normal fettprosent var viktig for at jeg skulle føle meg bra, sier Tromsøværingen som nå er sterkere enn noen gang.

Trives ikke med lange økter

Ved oppstart ønsket hun seg en god plan som var lett å følge og fortalte samtidig at hun ikke trives med lange treningsøkter.

Og selv om hun har trent mye i sitt liv, var hun ikke komfortabel med å starte opptreningen på treningssenteret. Sammen med coach Arve Kristoffersen startet hun sin treningsreise 2.0 hjemme på stuegulvet.

– Det fungerte veldig fint, og resultatene kom som bestilt. Jeg var i kaloriunderskudd et halvt års tid, og det gikk veldig bra. Det var et liter sjokk for meg hvor mye mat jeg likevel kunne spise, minnes hun.

Trøkk fremfor sixpack

Etter få uker var hun klar for treningsenteret igjen, og det var da interessen for å løfte tungt virkelig meldte seg. Etter sommeren 2023 begynte hun oppfølging hos coach Gunnar, med mål om å fortsette å forbedre pullups, bygge en gjennomtrent kropp med bra rumpe og bli generelt sterkere. Gunnar satte ned foten på å redusere fettprosent ytterligere

– Vi ble enige om å satse på god trøkk på trening fremfor sixpack, forteller han.

Det bekrefter Ingeborg.

– Det var veldig spesielt å skulle gå opp i vekt igjen, men Gunnar trygger meg med at det ikke er fett, og bare muskler, ler hun, som etter et langt liv med mye kondisjonstrening syntes det var både spesielt og spennende å skulle fokusere så mye på styrke etter eget ønske.

Etter operasjonene startet Ingeborg med en litt annen kropp enn hun ønsket og var vant med. Til sommeren var hun slank, før fokus ble på å bli sterkere utover høsten 2023. Nå er hun sterkere enn noen gang. Foto: Privat


De tre viktigste tingene Ingeborg har lært ved å ha coach:
1. Viktigheten av riktig og nok mat for prestasjon
2. At man klarer mer enn man tror, få mestringstro!
3. Kvalitet over kvantitet

Mål om 20 pullups og sterkere enn noen gang

Gjennom høsten hadde Ingeborg veldig god progresjon på treningen, og kanskje særlig i pullups som lenge hadde vært et sentralt mål. Ved oppstart klarte hun ikke en eneste pullup.

– Jeg klarte ikke 5 sekunder engang i negative pullups, nå klarer jeg 13 reps og har et hårete mål på 20 reps uten vekt.

– I dag trener hun faktisk 6-reppere med 7,5 kg i beltet, skryter coach Gunnar.

Han forteller at de har hatt mye fokus på progresjon i treningen. Coachen følger med på treningsloggen og kommer med forslag til hvor hun kan øke i reps eller vekt.

– Noen ganger har vi også blitt enige om å ta av litt vekt og legge inn perioder med ekstra fokus på perfekt teknikk.

– Treningen er blitt mitt fristed

Ingeborg imponerer Gunnar med ståpåvilje og struktur. For henne selv er treningen blitt et fristed hvor hun kan være litt i fred og holde på med sitt. Hun trener primært alene.

– Jeg er med folk hele dagen, samboeren min og studiekamerater. Nå som dette er blitt en livsstil for meg og ikke bare en plan å følge, så har jeg lært å sette pris på å balansere trening, kosthold og sosiale settinger, sier den reflekterte psykologistudenten.

Hun er et konkurransemenneske som gjerne konkurrerer mot seg selv. Etter å ha vært plaget med beina hele livet har også det å kunne gå turer med sekk og fiskeutstyr blitt et viktig parameter for om formen hennes er så god hun ønsker at den skal være.

– I fjor sommer var jeg en uke i strekk i fjellet. Jeg har styrken for å tåle det nå. Det hjelper meg også litt dersom jeg blir frustrert over at progresjonen stopper opp, selv om den må jo det på et tidspunkt. Jeg trener med nesten 100 kg i knebøy nå, og jeg kan jo ikke ta 500 kg heller, ler hun.

Gunnar forteller at de som et team sparrer tett for å finne gode løsninger som fungerer for henne.

– Og når vi har blitt enige om noe kan jeg stole på at hun gjennomfører det, slår han fast.

Hvis du vil lese flere inspirerende kundehistorier, kan du enten klikke her eller sjekke ut vår instagram-konto @strongbody_no.