47 år gamle Linda er i sitt livs form – tok grep da hun mistet moren

Linda ville aldri vurdert å dokumentere sin reise på Instagram eller Facebook. Ei heller melde seg inn på treningssenter. Kanskje hadde hun egentlig ikke troa på at det skulle gå. – Tenk at du skulle bli en sånn spreking, fikk hun nylig høre. Et dødsfall i nær familie fikk henne til å ta grep, nå er 47-åringen i sitt livs form.

Linda har vært gjennom en reise av de sjeldne. For tre år siden var hun usikker, utrent og utrygg på seg selv. Nå ønsker hun å dele sin historie for å gi håp til andre som tenker at det er for sent. For det er det ikke!

– Jeg har lært å like meg selv. Jeg har lært så uendelig mye om meg selv og blitt så mye sterkere både fysisk og psykisk. Jeg har sluttet og bry meg om hva andre mener og synes om meg.

Og det kanskje viktigste av alt:

– Jeg har lært at det er aldri for sent å begynne.

Trener bare hjemme

I tre år har Linda trent hjemme. Hun bygget nylig om andreetasjen i huset sitt til treningsrom, og så var det som å skru på en bryter:

–  Jeg bestemte meg for å dra på jobbintervju som gruppeinstruktør på senteret der jeg bor. Og har vært deltatt på timer. Hvem skulle trodd det, liksom?, spør Linda.

Hadde du sagt det til henne for et år siden, så hadde hun ikke trodd det selv.

– Det viser jo hvor langt jeg har kommet i denne fantastiske reisen. En dag så skal jeg jobbe fulltid med det jeg brenner for: Livsstil og helse. 

Mistet moren sin

La oss spole litt tilbake. Hvordan bestemte Linda seg egentlig for å kontakte StrongBody? Linda som aldri har likt å trene, som ikke kunne fordra gym på skolen og som ikke liker å stikke seg frem, men som alltid har hatt hund som hun har gått og jogget turer med.

– Jeg har ikke telling på hvor mange dietter og slankekurer jeg har prøvd opp igjennom årene. De virker der og da, også er man tilbake til gamle rutiner og vekt etter en stund, minnes Linda.

Så, i mars 2020 tok hun grep for alvor. Noe måtte gjøres.

– Jeg mistet mamma så alt for tidlig det året grunnet dårlig helse og livsstil. Hun ble plutselig veldig syk og døde brått. Og igjen sitter min far som omtrent ikke klarer å bruke beina sine fordi han ikke helt skjønner vitsen med å bruke dem. Da tenkte jeg at et slikt liv vil ikke jeg ha.

– Jeg skal ikke bli gammel og svak fordi jeg ikke tok vare på kroppen min mens jeg kunne. 

Fryktet at hun måtte trene

Talen er klinkende klar. Linda er klok, har selvinnsikt og fikk med egne øyne se hvilke følger inaktivitet og dårlig helse kunne gi. Hun bestemte seg for at livet er for kort til å resignere så lett. Men var hun virkelig nødt til å trene?

– Da jeg bestilte coaching i mars 2020 tenkte jeg at jeg hadde jo prøvd så mye forskjellig allerede, så hvorfor ikke. Jeg gir det en sjanse, det kan jo ikke skade.

Linda rinden 47
Linda gikk fra å aldri å ha likt trening til å bli fascinert over muskler og hvordan kroppen fungerer. Nå er hun 47 år og i sitt livs form. Foto: Privat

Spiste mat hun ikke visste hun likte

Linda kom i gang med matplan og styrketrening. Hun merket at det jo var litt spennende å prøve noe nytt. Og det tok ikke lange stunden før hun begynte å kjenne endringer i kroppen.

– Til min store overraskelse opplevde jeg styrketrening som gøy. Energien kom også. Jeg følte meg så mye mer våken, jeg orket så mye mer. Humøret endret seg, og vekten gikk nedover. Jeg begynte å føle meg sterkere. Alt føltes bare helt topp. Jeg spiste meg god og mett på mat jeg ikke hadde trodd jeg likte.

Karriereskifte

Linda begynte å like denne livsstilen. Hun dedikerte seg til treningen, fikk god støtte og oppmuntring av coachen sin og fikk blod på tann. Hun ville lære mer. Hun ville se hva hun kunne oppnå.

Våren 2022 var Linda ferdig utdannet personlig trener og kostholdsveileder med gode karakterer, masse inspirasjon og full av kunnskap. 46 år gammel.

Den ferske treneren tok igjen kontakt med sine coacher i StrongBody, Gunnar og Ronald. Hun vil mer. Siden sommeren 2022 har Linda hatt kontinuerlig oppfølging av Ronald Sørensen.

linda livs form
Slik så Linda ut da hun startet sin reise mot bedre helse for tre år siden.

– Da jeg bestilte ny coaching i sommer ville jeg bli sterkere. Og for en endring det ble i kroppen. Denne tiden har gjort så mye med meg både fysisk og psykisk at man ikke skulle tro det var mulig.

Linda er på god vei til å få kroppen hun aldri kunne drømt om at var mulig. Og det beste av alt: Hvor god helse og hvor god form hun er i.

– Og hvor mye energi jeg har! Det er helt ubeskrivelig. Fra å gå fra å være stille, litt sjenert, gjemme seg litt bort og mislike bilder av seg selv til å bli en person med god selvtillit, ikke bry seg om hva andre mener om en, ikke være redd for å si i fra om noe er feil, ikke bry seg om at man publiserer bilder av seg selv lenger. Du vet, det er en så god følelse, sier Linda.

Og gjett hva? Linda har opprettet en Instagram-konto for å kunne inspirere andre. Hvem hadde trodd det?! Du finner henne under @livsstil_linda

Hvis du vil la deg inspirere av flere som Linda, kan du lese mange kundehistorier her (åpnes i ny fane) eller følge StrongBody på Instagram. Om du vil lese mer om hvordan coaching med StrongBody fungerer, les her.