Ble motivert av å teste seg selv – så kom smellen

Susann var sterk og motivert og utsatte seg selv for ekstreme påkjenninger som ledet i feil retning. Økt kunnskap ble redningen.

– Når jeg ser tilbake på min treningsreise startet jeg nok fordi det var motiverende å teste seg selv, sier fysioterapeut og StrongBody-coach Susann Johansen som i fire år ble testet til det ekstreme i Forsvaret.

– Det var først på videregående jeg begynte med styrketrening. Jeg stilte så i bikinifitness – en krevende, gøyal og motiverende reise hvor jeg virkelig fikk presset meg selv.

Susann bygde muskelmasse samtidig som hun reduserte egen kroppsvekt med 13 kg.

– Jeg kjente på mestring! Så kom tiden etterpå, og den var ikke like morsom, innrømmer Susann.

Straffet seg selv

Hun opplevde det som tungt og demotiverende å se at kiloene kom tilbake. Noe de må, da det å ha en fitnesskropp ikke er sunt over tid.

– Jeg gikk på «smeller» ukentlig og straffet meg selv med mindre mat i dagene etterpå, frem til jeg gikk på en ny smell. Sånn gikk det, og konstant med dårlig samvittighet.

Veien videre for Susann ble fire år i Forsvaret, noe som kjent setter både fysisk og mental kapasitet på hard prøve. For Susann ble det langt på vei redningen.

– Det tvang meg til å flytte fokuset fra å telle kalorier til å være avhengig av å spise mer mat og forstå at jeg trengte det. Slik unngikk jeg å få et skikkelig usunt forhold til mat, mener den kloke og sterke fysioterapeuten.

Elsker å teste seg selv: Susanns treningsreise har allerede hatt mange kapitler. Nå er hun mer robust både fysisk og mentalt enn noen gang., takket være kunnskap og erfaring.

Høyintensitetstrening og lite søvn

Årene i og etter Forsvaret ble Susanns fokus flyttet fra ren styrketrening over til mer funksjonell trening. Det ble viktig å bli mer gjennomtrent, med både god kondisjon og en sterk kropp, takket være effektive økter som bar preg av muskulær utholdenhet og CrossFit.

– I denne perioden hadde jeg ikke like mye fokus på kosthold og søvn, som gjorde at jeg ikke fikk den progresjonen og resultatene jeg ønsket meg. Når jeg sluttet i Forsvaret og begynte på fysioterapiutdanningen og i jobb på treningssenter parallelt tok jeg tak i kostholdet og søvnen, forteller Susann.

Dette er også omtalt i artikkelen “Fire oppgaver som gjør livet ditt bedre

Mat har fått en ny betydning

Det var først her, med all kunnskap og erfaring hun nå satt inne med, at det gikk ordentlig opp for Susann hvor stor betydning restitusjon og kosthold har for å sikre progresjon.

Online coach Susann Johansen
Mestring: Som coach i StrongBody er Susann opptatt av å lære sine klienter å sette pris på hva kroppen kan gjøre.

– Å få en god helse og føle meg BRA i meg selv hører på ingen måte sammen med å spise minst mulig. Det lærte jeg omsider etter å lenge å ha blitt motivert av å teste seg selv, forteller Susann.

Med økt kunnskap har Susann sluttet å følge strenge planer, men tar gode valg for seg selv basert på kunnskap. Det er også dette hun som coach i StrongBody ønsker å formidle til sine klienter.

– Jeg har lært meg å finne balansen i å både spise næringsrikt, men også kunne kose meg uten dårlig samvittighet. Det har tatt noen år å komme dit, men jeg er takknemlig for å være der jeg er i dag! 

Hvis du vil vite enda mer om Susann eller vil ha henne som coach, klikk her for å lese mer. Se også oversikten over alle coachene.