Ingrid Andrea (25) har hacket turnuslivet

Å trene og spise bra rundt turnusjobbing er en problemstilling vi i StrongBody møter ofte. Sykepleier Ingrid Andrea Lysø har virkelig løst det i samarbeid med sin coach, Gunnar Stand Jacobsen.

– Man blir vant med å planlegge rundt turnus. Jeg står alltid opp og trener før senvakt, og jeg lager middag og har med på vakt, forteller den spreke 25-åringen.

Dette har hun så og si alltid gjort, og hun føler selv at rutinene blir bedre og bedre.

– Ja, jeg er blitt flinkere i det siste, men jeg innrømmer gjerne at det er enklere når jeg ikke har nattevakt, ler hun. Hennes beste tips finner du lenger ned i denne artikkelen.

Vant coaching

Ingrid Andrea vant coaching med Gunnar i en konkurranse på Instagram påska 2023. Hun har “alltid” fulgt Gunnar, helt siden fitness ble populært da Ingrid Andrea var 14-15 år

– Jeg fulgte den reisen, og jeg synes det er veldig inspirerende å følge StrongBody-coachene, forteller hun.

Ingrid Andreas reise i StrongBody startet i september 2023, og etter et halvt år syntes Gunnar det var på tide å skrive en artikkel om de imponerende prestasjonene hennes.

– Det er veldig hyggelig. Jeg har vært så fornøyd, og det har gitt meg så mye. Treningen min er blitt mye mer strukturert, og jeg har fått etablert et kosthold som bygger godt oppunder treningen. Jeg hadde først en periode i underskudd før jeg gikk over til vedlikehold, forteller sykepleieren fra Fosen.

Ingrid Andrea elsker å løpe og prioriterer tre økter hver uke. Målet er halvmaraton!

– Det overrasket meg

Det har blitt noen aha-opplevelser på veien. Noe av det som overrasket mest, var at “less is more”.

– Jeg trodde jeg måtte gjøre pullups hver økt, og så fikk jeg bare to sett en gang i uka av Gunnar.  Jeg måtte spørre Gunnar om han hadde fått med seg at det var ett av mine mål, og han ba meg om å stole på ham. Kort etter klarte jeg 14 stk, fra å starte på 6 reps.

Ingrid Andrea er glad i å kombinere styrke og løping. Hun gjør alle øvelser på programmet kun én gang per uke. Nå trener hun styrke med noen få RIR (reps i reserve) for å øke styrken fremfor å bygge mest mulig muskler.

– Jeg skulle ønske alle kunne kjent på sånn treningsglede. Jeg løper tre ganger i uka og trener tre ganger styrke. Jeg prøver å være realistisk og ikke forventer at det kan gå like bra som forrige uke hele tiden, men så bare blir det det, ganske ofte!

Ingrrid Andrea får ofte høre at hun er så «heldig å like å trene».

– Men jeg liker sofaen også, men et godt program gjør det veldig morsomt å trene, forsikrer hun.

Vil løpe halvmaraton

Nå er neste løpsmål halvmaraton, og treningsøktene hun gjør hver uke er fordelt sånn:

  • 1 intervall
  • 1 terskel
  • 1 sone 2

– Det å ha coach og den tryggheten at man har en som ser treninga utad og holder hodet kaldt når jeg kanskje ikke gjør det er gull verdt. I perioder når fremgangen har vært dårlig har det vært fantastisk å ha Gunnar å støtte seg på, han vurderer progresjonen og tilpasser. Han skryter ikke uten grunn, så det er gøy å gjøre ham fornøyd.

Og coachen Gunnar er i høyeste grad fornøyd.

– Ingrid Andrea har nådd mange spennende delmål underveis, blant annet 10km løping på under 50 minutter, 3km på 13 min, 4 reps på 108kg i mark og 70kg i benkpress. Det syns jeg er rått, sier StrongBody-gründeren.

Han beskriver samarbeidet deres som supert.

– Ingrid Andrea har brukt meg smart, sendt inn videoer for å få feedback på teknikk i øvelser, spurt når hun er usikker på ting, og stolt på rådene jeg har gitt. Dermed har vi fått til bra ting!

Les også: Bør du egentlig løpe forfot?

Tre turnus-tips

  • 1. Planlegging er nøkkelen. Tren gjerne styrke i ukedagene mandag-onsdag-fredag uansett turnus. Intervaller kan spares til dager man er uthvilt og opplagt.
  • 2. Sett av tid til matlaging! Lag store porsjoner og flere måltider av gangen mens du hører på musikk eller en god podcast.
  • 3. Gjøre det til en vane. Ikke tenk, bare gjør, senk forventningene til økta hvis du er trøtt, men dra dit og prøv uansett. Dra rett etter dagvakt – ikke hjem til sofaen!

Tre favorittretter i matboksen

Husk! Det er ikke gøy å storpreppe fra dag 1, man vil ikke lage middag før seinvakt hver dag, men mange måltider går veldig raskt å lage, og lærer man oppskriften utenat er det enda enklere.

– Kyllingbowl (kald)
– Risengrynsgrøt (retter som lager seg selv mens man gjør andre ting, den kan også varmes opp på jobb)
– Taco (f.eks. som salat)

Å ikke ha for høye forventninger til hver eneste
økt hjelper Ingrid Andrea gjennom ulike faser i
turnusen som sykepleier.

Hvis du ønsker å bli fulgt opp av Gunnar eller en av våre andre coacher, så kan du se alles spesialiteter i denne oversikten!