Drude (33): – Kvittet med meg alt eller ingenting-tankegangen

Det startet som et nyttårsforsett og ble en helt ny vending i livet for Drude. – Det viktigste jeg lærte var å slutte med «alt eller ingenting»-tankegangen, forteller hun. Så kom hun i en absurd situasjon hun aldri kunne se for seg at trening skulle hjelpe henne gjennom.

Friluftsliv, hjemmetrening, raske middagsløsninger, to barn og tilpasning til livssituasjon. Det er stikkord som beskriver Drudes dynamiske reise siden hun startet sin livsstilsendring i 2019. Det har ikke vært rett frem, det har ikke vært mulig å trene like mye på senter eller lage “perfekte” måltider hver bidige dag, men Drude har gjort sitt beste og gjort det ordentlig.

– Med meg i full jobb, en mann som jobbet mye og to gutter som trengte oppmerksomhet, ble hjemmetrening nøkkelen. Jeg fikk bekreftet at litt er bedre enn ingenting, og det å tilpasse ting til min hverdag ga gode resultater, forteller tobarnsmoren.

hjemmetrening drude alt eller ingenting
Aktiviseringen av ungene og trening for mor. Vinn-vinn! Da Drude kvittet seg med alt eller ingenting-tankegangen fikk hun resultater i arbeidet hun la ned.

Utfordringer på rekke og rad

I løpet av tiden Drude har vært av og på med oppfølging fra bland andre coach Andrea, har også nye interesser kommet til.

– Jeg fikk interesse for jogging i 2021. Det var noe jeg faktisk hatet, jeg kunne ikke skjønne de som syntes det var gøy å bruke tid på jogging!
Nå er det å kunne ta seg en joggetur med musikk på ørene og være i sin egen lille boble helt fantastisk, synes Drude.

I tillegg tok hun jegerprøven med mål om å ha enda flere grunner til å være i aktivitet sammen med familien. På denne tiden brekker hun også ankelen og tar igjen kontakt med Andrea for oppfølging mens hun skal trene seg opp igjen.

Da det utenkelige hendte

Så får Drude en utenkelig utfordring i fanget:

– Jeg sitter med lunsjen i fanget når bestevenninnen og svigerinnen min ringer og forteller at hennes mann har tatt livet sitt.

Livet til Drude tar en vending hun ikke ser for seg. Venninnen og hennes to små barn flytter inn midlertidig, og Drudes liv snus på hodet.

– Jeg tenkte egentlig at det var den verste timingen med coaching, det var så mye som skjedde og alt var så tungt psykisk. Men jeg er så utrolig glad for at jeg hadde coaching akkurat i denne tunge perioden. Det var så godt å ha fokus på noe annet, det å kunne sende ukesrapporter og å kunne snakke om andre ting enn bare dødsfall, barn, oppvekst, penger og alt annet som følger med.

Drude forteller at treningen langt på vei holdt henne på banen i denne tiden. Her kan du se en av Drudes hjemmeøkter (åpnes i ny fane).

– Det å kunne gå på trening og la alt sinnet og stresset få utløp på trening gjorde at jeg slo PR gang på gang. Økte i knebøy. Økte i benkpress, markløft, hantelpress – ja, absolutt alle øvelser jeg hadde. Det var skikkelig digg å komme seg på trening å bare være meg!

Livet skjer

Selv om det er mye man ikke kan se for seg, så vet man at livet er uforutsigbart og at hindringer vil dukke opp.

– Noe av det viktigste jeg har lært via StrongBody er at livet skjer og at man kan ikke gjøre alt perfekt hele tiden. Det trenger man heller ikke. Det handler ikke om enten alt eller ingenting.

– Drude er et vinnende vesen med en vilje uten sidestykke. Enhver utfordring tas på strak arm, og jeg vet at Drude lever etter ordtaket “for enhver begrensning finnes løsning”, forteller coach Andrea Isaksen.

Drude trekker også frem komfortsona, som hun etter hvert har fått et ganske “godt” forhold til.

– Jeg fant høsten 2022 ut at ankelen aldri var blitt bra igjen. I desember fikk jeg operert inn pinner og tau og ben fra andre steder i kroppen. Jeg har vært deprimert, sur og sint og har faktisk savnet å presse meg ut av komfortsona og få resultater. Nå ser jeg virkelig hvor viktig aktivitet er for psyken min, forteller Drude.

Klar for treningsweekend

Etter at hun fikk av gipsen i januar har hun nok en gang tatt tak og er godt i gang med å trene opp igjen muskelmassen som forsvant de seks ukene med total hvile etter operasjon.

– Er det noe Andrea har lært meg, så er det at dette bare er en fartsdump. Det føles lenge, men hva er vel tre-fire-fem måneder av et helt liv?

Drudes utfordring var egentlig aldri det å holde seg aktiv, men mer det å ha rutiner på maten. Det er også det som har gjort at hun har kontaktet Andrea på nytt, slik veldig mange av våre kunder gjør de de ønsker å bli peilet tilbake på riktig spor. Det er faktisk mange av coachene som også har oppfølging av andre coacher av samme grunn – man er best når man har en sparringspartner!

– De fysiske og estetiske resultatene til Drude er helt enorme, men den psykiske endringen hun har vært igjennom fra sitt første møte med StrongBody og til nå er helt brutal. Man finner ikke råere dame, rett og slett. Som coach er det lite som gir meg så mye som å se klientene mine være gjennomsterke, fra innsiden og ut, og Drude er en sann inspirasjon, skryter Andrea, som ser stort frem til å treffe Drude og flere av sine klienter i Oslo i april.


Hvis du vil la deg inspirere av flere som Drude, kan du lese mange kundehistorier her (åpnes i ny fane). Om du vil lese mer om hvordan coaching med StrongBody fungerer, les her.