Kan du nå dine hårete mål med så lite som tre timer trening i uka? Vi skreddersyr treningen din slik at du får maksimalt utbytte – på dine premisser!
La oss ha det sagt med én gang – om du vil konkurrere i en idrett og prestere på høyt nivå, så vil det kreve en del mer enn tre timer i uka. Den gode nyheten er at vi gjerne tilrettelegger for det også. Sjekk vårt utvalg i høyt kompetente coacher her!
Et spørsmål mange stiller seg når de vurderer en livsstilsendring og har satt seg noen store og viktige mål, er: Har jeg egentlig tid? Klarer jeg å legge ned den innsatsen som skal til?
Du har tid – vi skreddersyr din trening slik at du lykkes
Vi mener ja. Du klarer det. Du har et mål, et ønske, og du har bestemt deg for å få det til. Du har ditt veldig viktige “hvorfor“. Enten det er et estetisk mål eller et mål om å ta med familien på den vakreste fjell- eller sykkelturen du vet om, så er det ditt mål, og du eier det. Alt du mangler er ditt “hvordan“, men det er nesten underordnet.
– Om du har ditt “hvorfor” klart, kan du takle nesten alle “hvordan” livet har å by på, mener coach Charlotte Karlsen.
Mål kan bli til underveis
Noe av det viktigste vi i StrongBody gjør når vi setter opp trenings- og kostholdsprogrammer for våre klienter, er å sørge for at de er tilpasset den aktuelles livssituasjon, forutsetninger og erfaring. I tillegg til mål, selvfølgelig. Og om man har utfordringer med å definere sine mål, så kan coachen hjelpe med det.
– Ofte kan konkrete mål både bli til og endres underveis, så det er ikke sånn at man må komme med en lang og spesifikk liste når man starter coaching, påpeker Charlotte.
4 viktige punkter for å sette opp en god plan
1. Finne ut hvor mye tid kunden har til rådighet.
Ofte kan kunden selv være litt usikker på dette. Vedkommende har kanskje ikke trent på en stund, livssituasjonen har endret seg en del siden sist, og motet er friskt. Da er det coachens oppgave å sparre ordentlig med sin klient for å finne ut hva som faktisk er realistisk. Ofte må justeringer gjøres underveis i oppfølgingsperioden.
Er du usikker på hvordan online coaching fungerer? La oss forklare.
2. Kartlegge kundens mål.
Mål er viktig. Uten mål kan man ikke score, for å bruke en metafor som er tydelig i fotball- og håndballnasjonen Norge. Mål kan endres og mål kan justeres, men de må ligge til grunn for å starte en endring. Mål trenger ikke være tallfestet, men kan handle om energi, mestringfølelse og overskudd eller noe mer konkret som å løfte eller ta av en viss vekt eller løpe en viss distanse på en gitt tid. Det er alltid lurt å bygge sitt mål på en indre motivasjon, og her har coachen en viktig oppgave for å tydeliggjøre målet sammen med sine klienter. For å nå mål er det viktig å oppleve trygghet og at man har kontroll (se også punkt 4).
3. Ta hensyn til erfaring.
De fleste kommer inn i coachingen med en form for erfaring med fysisk aktivitet og trening. Denne er viktig å ta hensyn til så kunden får skreddersydd et program som gir motivasjon og mestring heller enn å fremkalle gamle følelser av håpløshet og mislykkethet. Det å oppleve at et program man skal investere både tid og penger i uten tvil vil gi positive konsekvenser for ens liv er essensielt. Faktisk så holder det ofte å håpe – håp er en kombinasjon av forventing om mestring og tro på at strategiene en har fremfor seg skal løse hindringer som oppstår.
4. Se på andre forutsetninger som kan spille inn.
Fysisk helse, psykisk helse, tilgjengelig treningsutstyr, jobbsituasjon, familiesituasjon – listen over forutsetninger som spiller inn på hvordan planen best kan skreddersys er mange. Det er utfordrende å fange opp alle disse umiddelbart, men ved god dialog mellom kunde og coach vil man kunne etablere en solid følelse av kontroll for kunden. Når man kjenner at man har kontroll på situasjoner som oppstår og har verktøyene som skal til for å takle dem uten å bli vippet av pinnen, vil man tydelig kunne se at man nærmer seg målet der fremme ved å gjøre de handlingene coachen og klienten har blitt enige om at skal gjøres.