Våre 20 beste teknikker i hverdagsmestring

Se for deg en perfekt dag i ditt liv. Du får gjort alt du skal, du er full av god energi som smitter over på dem rundt deg, du tar godt vare på helsen din og gjør noe du har hatt lyst til lenge. Disse dagene finnes, men de er ikke hverdagskost. Lær av våre beste teknikker i hverdagsmestring.

Hvis vi blir flinkere til å akseptere og tilpasse oss negative ting som skjer med oss og til å opprettholde følelsesmessig balanse og bevare et positivt selvbilde også når ting ikke går som planlagt, lykkes vi bedre med alt vi holder på med.

Dette er kjernen i MESTRINGSHEFTET til StrongBody, som er laget av coachene i felleskap og tar for seg en rekke temaer som tiltak mot mørketid, komme i gang med løping, viktighet av hverdagsaktivitet og hvordan ta kontroll over egne matvalg.

Teknikker i hverdagsmestring handler rett og slett om hvordan vi håndterer prøvelsene i hverdagslivene våre, og om å ikke gi opp, selv om ting ikke går akkurat som planlagt.

Musklene dine vet ikke om du er hjemme eller på gymmet

Det er helt sant. De vet heller ikke om du trener med hantler eller en sekk fylt med vannflasker. Og godt er det! Særlig som nybegynner, eller hvis målet ditt er å holde deg i form, få inn aktivitet i hverdagen og forebygge skader og vondter, så kan såkalt lavterskeltrening være midt i blinken for deg. En halvtime hjemmetrening er veldig mye bedre enn ingen trening, og satt i system med et ordentlig treningsprogram kan du faktisk få skikkelig fremgang.

Teknikker i hverdagsmestring:
Kombiner trening med det å være sosial
.

En av mange viktige teknikker i hverdagsmestring: Trening kan bli ditt sosiale liv

I hvert fall en viktig del av det. Ved å trene med venner eller kjæreste kan dere ha kvalitetstid sammen mens dere gjør noe godt for helsa. Et tips for enklere å prioritere trening er å skape rutiner og vaner som lar deg slå to fluer i en smekk og flere av gjøremålene dine samtidig!

Alt eller ingenting – hva gjør du om du punkterer bilen?

Hvis du punkterte ett hjul, ville du stukket hull på de tre andre? Dette er et veldig godt bilde på den såkalte “alt eller ingenting-tankegangen”. Slik er det dessverre mange som tenker når det gjelder trening og kosthold. Om dagen ikke blir perfekt eller helt etter planen kan det være fort gjort å tenke at “dagen er ødelagt uansett”, og følgende punktere de tre andre hjulene, metaforisk sett. Slik trenger det ikke være.

Om du faller for fristelsen når kakebordet avdekkes i lunsjen, så kan man bestemme seg for å gjøre det beste utav det, bruke den ekstra energien til noe nyttig og huske at det ikke betyr noe i det lange løp. Eller man kan tenke at dagen er ødelagt uansett og ødelegge den enda mer ved å øke overskuddet.

Når du ser tilbake på resultatene dine om et år, så kommer du ikke til å bry deg om at ikke hver dag var «perfekt». Det du bryr deg om er de gode resultatene du har skapt, og den fine prosessen du har hatt underveis.

Progresjon trumfer perfeksjon

Andre mestringsteknikker kan dreie seg om måltidsrytmen din og hvor godt tilpasset ditt liv den er, hvor tilstede du er i eget liv, hvordan du kan trene etter humør og hvorfor progresjon trumfer perfeksjon. Det er lett å tenke at man skal endre ALT over natten, og at man skal gjøre alt perfekt med en gang. Dette kan fort bli overveldende og lite gjennomførbart. Ta deg tiden til å gå stegene. Små endringer hver dag utgjør en stor endring over tid.

Dette er bare små og korte utdrag fra vårt tankevekkende mestringshefte. Hele mestringsheftet på 46 sider kan kjøpes her, og som nyhetsbrevabonnent får du det også med når du kjøper coaching.