Coach Synne: – Trodde det var meg det var noe galt med

– Jeg trodde at bare jeg veide litt mindre og ble litt tynnere, så ville alt bli bra, forteller Synne. Lavkarbo, detox, suppekur, shakes og fat burn-piller har alle blitt testet ut, og resultatet ble noe helt annet enn hun ønsket seg – nemlig enda dårligere selvbilde.

Allerede i barneskolealder begynte Synne å utvikle et usunt forhold til både mat og egen kropp. Ikke at hun var noe særlig større enn de andre, men hun ble tidlig opptatt av slanking og trodde det måtte være løsningen på at hun skulle føle seg bra.

– Om jeg bare veide litt mindre – eller bare så litt tynnere ut, da ville alt bli bra, forteller tobarnsmoren fra Stavanger.

Hun gikk løs på diett etter diett, alt fra lavkarbo, detox, suppediett, shakes og fat burn-piller.

– Fokuset var aldri hva som var bra for kroppen, men heller å spise lite og ha en restriktiv livsstil, som naturligvis ikke holdt i lengden. Det hele endte bare med et flertalls mislykkede forsøk – som igjen bidro til desto dårligere selvbilde, minnes Synne.

synne hadde en livsstil som svinget

“Det er noe galt med meg”

Til tross for at Synne utdannet seg til sykepleier og fikk ny kunnskap om ernæring, så hadde gammelt tankemønster satt seg såpass at hun begynte å skille egen kropp fra andres.

– Det der funker ikke for meg, det er noe galt med min kropp. Den kan aldri bli sånn som jeg vil, tenkte hun.

Det er først når hun nå i ettertid, som utdannet personlig trener og mamma til to, skriver sin historie at hun innser hvor sykt det hele var.

– Det er nå jeg innser hva denne livsstilsendringen, altså den som faktisk funket, har gjort – ikke bare fysisk, men også mentalt! 

da synne ble mamma endret alt seg

Å bli mamma

Å bli mamma ble en enorm tankevekker for Synnes del. Plutselig hadde hun fått seg tilskuere, og hun måtte se seg selv fra utsiden: Om barna hennes noen gang skulle få et sunt forhold til mat og kropp måtte hun starte med seg selv.

– Strongbody ble en game changer. Jeg fikk erfare at ved hjelp av et opplegg som var tilpasset akkurat meg og min kropp, kunne også jeg oppnå resultat. Tenk, det var ikke noe galt med meg likevel, det var opplegget det var noe i veien med.

Plutselig fikk hun resultater uten å måtte gi slipp på mat hun var glad i. Matplanen besto av vanlig mat som var forenlig både med familielivet og en hektisk hverdag.

– Treningsprogrammet var overkommelig, og det gikk ikke lang tid før jeg elsket det! Jeg ble sterkere, de ekstra kiloene forsvant, jeg fikk økt selvtillit og ble mer glad i meg selv. Vekten ble ubetydelig etterhvert som jeg knuste nye mål på trening. Kostholdet rommet litt av alt og gikk etterhvert av seg selv. Jeg hadde en coach som motiverte og heiet de dagene som ble tunge. Det hele ble en ny livsstil, og for første gang på mange år kjente jeg på en enorm mestringsfølelse, minnes Synne.

Synne utdannet seg som kostholdsveileder og PT og fikk mulighet til, ved siden av sykepleierjobben, å jobbe i Norges største online coachingfirma – det som endret livet hennes alle de årene tilbake i tid.

– Her i StrongBody er jeg er så heldig å få hjelpe andre som er der jeg en gang var!  Det gjør meg både rørt og stolt, og jeg håper min historie kan være til inspirasjon for andre. Kan jeg – så kan du!

Les mer og book oppfølging fra coach Synne her