8 tips til å overvinne fristelser på festbordene

Du kan overvinne fristelser og fremdeles spise god mat på alle tilstelningene i mai. Her er våre beste tips!

PS! Vårt nye kakehefte med litt sunnere fristelser får du med når du kjøper coaching.

Tips 1: Legg bort “alt eller ingenting”-tankegangen

Det finnes knapt noe mer ødeleggende for måloppnåelse enn denne tankegangen. Selv om du starter dagen med kaker og champagne, eller med smågodt og pølser, betyr det ikke at hele dagen er sabotert og at du skal kjøre på med dårlige matvalg. Spis næringsrikt og sunt der det lar seg gjøre, så kommer du langt på vei!

Tips 2: Hold deg i aktivitet

Mai er en travel måned for mange, med mye selskaper, konfirmasjoner og øvrige sosiale samlinger. Ikke glem å prioritere deg selv oppi alt dette. Hva med å bruke beina sammen med familien for å komme dere rundt på 17. mai, heller enn offentlig transport? Hva med å arrangere fysiske 17. mai-leker for barna, som dere voksne også deltar på? Og du kan helt sikkert ta beina fatt til butikken for å kjøpe mer pølsebrød eller frukt fremfor å kjøre!

Tips 3: Tips til pølsegrillingen

Velg Go & Magrere Grillpølse eller Wienerpølse. Disse har en god del færre kalorier og mye mer proteiner. Et ernæringsmessig mye bedre valg enn den tradisjonelle grillpølsa. Og du…

Tips 4: … hvorfor ikke grille noe annet enn pølser?

Kylling, biff eller biffstrimler, laks – alt dette gjør seg så godt på grillen! Sleng med maiskolber og en haug av grønnsaker i folie, så blir det en ordentlig festmiddag og du kan overvinne fristelser på kakebordet etterpå.

Du kan overvinne fristelser på festbordet med litt list.
Pølser er fint på grillen, men du kan grille mye annet godt, også!

Tips 5: Spis sakte, og la deg selv kjenne etter på metthetsfølelsen

Trenger du en pølse til, eller har du bare lyst på? Det er stor forskjell på behov og lyst.

Tips 6: Kos er mer enn bare mat!

Man kan fint kose seg med familie og venner uten å ta den andre porsjonen med brownies. Men, dersom du skal på 17.mai frokost og trenger noe å ta med – ta med noen bokser mager kesam med vanilje eller lime-smak, sammen med friske jordbær. Får man egentlig bedre dessert? Neppe!

Tips 7: Ikke gå sulten i selskaper

Uansett om det er dåp, konfirmasjon, bryllup, 17.mai, påskeselskaper, pinse, jul, nyttår, sommerfest og i det hele tatt: Når man er sulten svekkes evnen til å tenke rasjonelt rundt mat og faktisk behov og minsker evnen til å overvinne fristelser. Spis gjerne et lite, næringsrikt måltid før du drar, så unngår du å hive deg over to ekstra porsjoner fordi sultfølelsen var for stor til at du klarte å håndtere den.

Tips 8: Vær tilfreds med vedlikehold

Dersom det tilkommer en del ekstra mat og godis enn normalt gjennom uken(e), vær fornøyd om du holder formen. Forventningene til resultater må justeres i takt med innsats og etterlevelse av gode rutiner. Man får ikke fire happenings med pølser og kaker i uante porsjoner og fettreduksjon i samme pakken. Og man får ikke tre fester med uante mengder champagne og vin + gode prestasjoner på trening. De regnestykkene går ikke opp.

Hva med å bruke beina sammen med familien for å komme dere rundt på 17. mai, heller enn offentlig transport? Eller arrangere fysiske 17. mai-leker for barna, som dere voksne også deltar på? Coach Andrea Isaksen trives best i naturen med sin lille.

Hvis du vil gå gjennom disse utfordringene med en coach i ryggen, så er både Andrea Isaksen Schmidt, forfatter av denne artikkelen, og våre andre coacher klare til å hjelpe deg!