– Tenk om jeg bare hadde godtatt de endringer svangerskap gjorde med kroppen min

– ⁣⁣Da hadde jeg aldri funnet meg selv igjen, og jeg vet med 100 prosent sikkerhet at jeg hadde levd et liv uten å genuint kunne være lykkelig, sier coachen som ble litt tatt på senga av de endringer svangerskap kan gjøre med en kropp som alltid har vært slank. Hun hjelper hundrevis av mennesker årlig med å bli tilfredse i sine kropper.

Coach Andrea Isaksen Schmidt tenker høyt og dypt.

– Tenk om jeg aldri hadde gjort endringer for å finne tilbake til min trivselsform og bare hadde gitt⁣⁣ ⁣opp fordi ting tar tid.⁣⁣

– Uten å være lykkelig. Det høres brutalt ut.

– Ja, men det er helt sant. Jeg kunne aldri trivdes i kroppen min slik den var. Kroppen bor man i hele livet, den må man ta vare på og være komfortabel med. Jeg følte meg tung, treig og dysfunksjonell, sier en dønn ærlig 30-åring om de endringer svangerskap gjorde med kroppen hennes.

Gikk opp over 30 kg

Da Andrea fødte datteren Annea våren 2021 ble ikke gravidkiloene “mirakuløst” borte. De rant ikke av ved amming.

Ikke forberedt på de endringer svangerskap kan gjøre med kroppen: Andrea Isaksen før graviditeten.

– Det var mye vann, men det var også fett. Jeg visste at med en gang Bølla (datterens kallenavn, journ.anm.) var ute og kroppen kjentes bra, så måtte jeg ta grep.

En rolig styrkeøkt i uka ble til to og etter hvert tre. Ett steg av gangen begynte Andrea å finne tilbake til sitt gamle jeg etter et langt svangerskap fylt med plager og ødem.

– Kombinert med proteinrik og fleksibel kost med rom for kos, også kjent som #StrongBodyMat tok denne lille økte aktiviteten meg langt! i 2021 økte jeg fokuser på hverdagsaktivitet betraktelig, og jeg er nå blitt veldig glad i å gå tur, forteller den tidligere fotballspilleren.

Ni måneder holdt ikke

Først ni måneder etter at datteren kom til verden begynte Andrea å kjenne igjen kroppen sin. Det tok med andre ord lenger tid å komme tilbake enn det tok å skape endringen i første omgang.

Glad i turgåing: Hverdagsaktivitet er en stor del av hverdagen til Andrea og familien.

– Det var en fantastisk følelse å kjenne igjen min egen kropp. Den kroppen som kan løfte tungt, løpe, spille fotball, leke og gå på fjellet uten problemer, forteller Andrea, som da la ut denne motiverende videoen på Instagram.

Til venstre: Andrea da datteren var tre uker. Til høyre: Andrea ni måneder etter fødsel.

Verdifull erfaring

Før svangerskapet hadde Andrea aldri hatt overflødige kilo takket være et aktivt liv og et bevisst forhold til mat. Nå bruker hun erfaringen for alt den er verdt for å hjelpe sine kunder som best går an. I denne artikkelen gir hun fire tips for å ta tak i livet sitt.

– Nå har jeg erfaring med å gå fra «tynn og flat pinne» til muskuløs, sterk og fit, til gravid og alt for tung og med alt for myeJeg ville faktisk aldri vært denne erfaringen foruten!

Hør også intervju med Andrea i podcasten Smiletid.