Slik setter du opp ditt hjemmegym avhengig av ditt mål

Alle typer mål kan nås med hjemmetrening, og det er en fordel å vite hva målet ditt er før du planlegger ditt oppsett. Det kan en coach hjelpe deg med, og her er det du bør ha i bakhodet:

Hvis målet ditt er vektnedgang bør ditt hjemmegym ha…

Du vil ha fordel av en kombinasjon av utstyr i ditt hjemmegym som kan gi deg både forhøyet puls og belastning på muskler. Avhengig av hvor trent du er i dag så kan du fint starte uten utstyr.

Hvis målet ditt er økt muskelstyrke bør ditt hjemmegym ha…

Du trenger utstyr som gjør at du kan trene til du utmatter musklene dine. Justerbare hantler, vektstang med vekter og rack for å kunne gjøre, knebøy, benkpress, markløft og skulderpress er en fordel. Det samme er mulighet til å gjøre hengende øvelser (for eksempel turnringer eller slynge/TRX) er en fordel.

I StrongBody-appen kan du finne gratisprogrammer for trening både hjemme og på senter. Dette kan være med på å starte din treningsreise med hjemmetrening, mens du på sikt må regne med å få et tilpasset program for å få god fremgang.

Hvis målet ditt er muskelvekst bør ditt hjemmegym ha…

Du trenger utstyr som gjør at du kan trene etter prinsippene for progressiv overbelastning. En benk og et knebøy-rack er greit å ha sammen med olympisk vektstang og vektskiver. Strikk for å øke motstand ytterligere kan være fint å ha. Suppler gjerne med tyngre baller, kettlebells, hantler og strikk for variasjon.

Hvis målet ditt er å ha det bra bør ditt hjemmegym ha…

Prioriter utstyr som du kan bruke til å trene hele kroppen og som utløser lykkehormonene dopamin, endorfiner og serotonin. Kondisjonsapparat som en mølle, sykkel eller romaskin, noen frivekter i ulike vekter (hantler eller kettlebells) og gjerne mulighet for å gjøre yoga, som en matte, en yogablokk og en yoga strap.

En kompetent coach vil kunne hjelpe deg med å sette opp et program som tar deg til målene dine og som følger deg på hvert steg i prosessen. Hen vil også gi deg tips og råd rundt hvilket utstyr du vil trenge til din hjemmetrening. Se våre coacher her eller på vår Instagram.