Forbered deg til VO2 max-test!

StrongBody har lansert sin VO2 max-test i form av en kalkulator – en test som kan gjøres helt uten annet utstyr enn en tredemølle som går høyt i stigning. Slik forbereder du deg godt før testen:

1. Lad godt opp

Unngå hard trening i minst 24 timer før testen. Dette vil gi kroppen din tid til å gjenopprette og vil sikre at resultatene er nøyaktige. 

2. Spis smart

Spis et lett måltid 2-3 timer før testen. Maten bør være rik på langsomme karbohydrater og lav på fett og protein slik at glykogenlagrene er fylt opp og klare for å hjelpe kroppen til å prestere. Om du ikke rekker dette måltidet, prioriter raske karbohydrater 30-60 minutter før du skal til pers.

VO2 max-test kan gjøres med kun tilgang til tredemølle

3. Drikk nok

Drikk rikelig med vann i dagene før VO2 max-test for å sikre at du er godt hydrert. Du vil ikke at for lite væske i musklene skal være en begrensende faktor. Du yter bedre når du er godt hydrert.

4. Kle deg smart

Ta med deg komfortable treningsklær og joggesko til VO2 max-test. Det siste du vil er at noen unødvendige irritasjonsmomenter hindrer deg i å prestere ditt beste.

5. Prøv å slappe av

Prøv å slappe av så langt det går og ha fokus på frekvens på beina, holdning og å puste jevnt under testen. Dette vil hjelpe deg med å oppnå best mulig resultat når du skal ta VO2 max-test.

Klikk her for å se hvordan testen skal gjennomføres. Om du ønsker vurdering av våre coacher, har vi flere som er gode på utholdenhetstrening.

Lykke til med testen!

Testen og kalkulatoren StrongBody anbefaler er basert på “The Bruce Protocol“.