Balanse – det viktigste ordet av dem alle

Caroline var enten overopptatt av telling av kalorier eller rammet av total mangel på selvkontroll. I tillegg var hun diagnostisert med angst og borderline. 31-åringen har siden sommeren 2022 har vært kunde hos coach Ida Mari Austberg. – Ida har lært meg om balanse og gitt meg så mye mer enn jeg ba om, forteller Caroline.

I juli 2021 bestemte Caroline seg for at hun måtte endre livsstilen sin.

– Jeg var i en alt eller ingenting-mentalitet, hvor det enten var telling av kalorier eller total mangel på selvkontroll. Jeg tok grep og begynte med trening, og prøvde så godt jeg kunne å spise “riktig”, forteller Caroline.

Ville se sterkere ut

Etter å ha gått ned 10kg på egen hånd, stagnerte fremgangen hennes, og hun begynte å miste motivasjonen. Så fort Strongbody-coach Ida Mari Austberg hadde ledig plass, slo hun til.

– Jeg tok kontakt med et ønske om å fortsette vektnedgangen, men å lære en sunn måte å gjøre det på. Jeg hadde også lyst til å både bli sterkere og å se sterkere ut – hvis det var mulig.

Vanskelig å følge planen

I coach Idas univers er muskler alltid mulig. Caroline var veldig spent på hvor vanskelig dette kom til å bli, og hun var redd for ikke å klare å følge planen i 12 uker.

– Etter bare noen uker var jeg overbevist. Dette var en god beslutning, og det var ikke vanskelig å følge planen i det hele tatt!, synes Caroline.

Fra Caroline startet reisen på egen hånd, til slutten av de 12 ukene, hadde hun gått ned over 20 kg, og midjen var gått inn med mer enn 20 cm til et friskt midjemål. Men det var ikke det viktigste Caroline fikk med seg.

Det viktigste ordet

– I tillegg har Ida lært meg det viktigste ordet noensinne – balanse. Jeg kunne spise snop og virkelig nyte det, fordi jeg slapp å ha dårlig samvittighet. Det var ikke lenger en alt eller ingenting-mentalitet. Jeg hadde kontroll, på en god måte! 

Carolines fysiske helse har totalforandret seg. Hun har overskudd, sover godt og føler seg sterk. Men den virkelige gevinsten har vært hennes mentale helse.

– Jeg har funnet selvtilliten min, jeg føler på mestring daglig og jeg har aldri vært så glad i meg selv som jeg er nå. Fra tidligere er jeg diagnosert med borderline og angst, men begge deler er så og si ikke-eksisterende i livet mitt nå. Jeg er så stabil som jeg aldri har vært, og livet virkelig smiler!

Driter i vekta

Fra nyttår ba Caroline Ida om å legge om planen til vedlikehold, med fortsatt ønsker om å se sterk ut og å bli sterkere. Med Ida med på laget tør hun å spise mengdene mat dette innebærer.

– Og jeg tør å drite i tallet på vekta! 

Coach Ida er raus med superlativene om arbeidet med Caroline. En ting er de fysiske endringene, men å se hvor mye coachingen har forandret livet, mentaliteten og selvfølelsen til Caroline rører meg virkelig, sier Ida.

– Ida har gitt meg så ufattelig mye mer enn jeg ba om!, slår Caroline fast.

På sin Instagram deler Ida oppdateringer fra Caroline og andre kunder.