SPIS SUNT I FERIEN

Ferien kommer, mange har trent og spist sunt for å føle seg fine på stranda eller passe inn i fjorårets sommerklær, men når ferien kommer sliter mange med å finne en god balanse mellom kos og sunn livsstil.

Her er våre beste tips:

1. Frukt er naturens smågodt

Kjøp frukt på det lokale markedet fremfor å kjøpe chips, is, bakst og annet godt som frister når du skal på stranda eller ligge ved bassenget. Ofte når vi blir fysne og får lyst på noe søtt så vil frisk frukt være like godt som is. Frukt og bær som nektariner, melon, jordbær har også mye vann og hjelper å holde deg hydrert.

2. All inclusive

Mange har all inclusive når de er på ferie eller gratis frokostbuffet inkludert. En fin regel er å forsyne seg bare èn gang fra buffeten. Det store utvalget og enkle tilgjengeligheten gjør at det er fort gjort å spise både to og tre porsjoner og ende opp med å være «julaften» ett etter frokost. Men om du bestemmer deg på forhånd for å bare spise en porsjon gir du deg energi til å starte dagen på best mulig vis, får kost deg med god mat samtidig som du slipper å gå rundt med dårlig samvittighet etterpå.

3. Drink eller vin?

Om du skal nyte alkohol og vil spare kalorier så kan du velge vin eller ren sprit med kalorifritt blandevann. For eksempel vodka og sprite zero, eller rom og cola light. Dette sparer du mye kalorier på. En long island ice tea drink for eksempel, inneholder opp til 700 kalorier per drink, mens et vinglass bare er rundt 100 kalorier.

4. Få nok søvn

Søvnen påvirker matlysten vår og om vi har lite eller dårlig søvn vil vi ofte få en større apetitt. Så er det en ting du skal gjøre i ferien så er det å slappe av og være uthvilt.

Det handler om en fornuftig balanse av kos og sunn fornuft. Litt av alt er godt for helsa, men det lønner seg å ikke fråtse seg gjennom ferien da mange sliter med å få feriekiloene av enten det er juleferie, påskeferie eller sommerferie.

GOD SOMMER fra Team StrongBody!

Trenger du hjelp til å komme i gang med trening og en sunn livsstil?

KJØP EN COACHINGPAKKE HER