Hvorfor bruker StrongBody ukentlige "spisekvelder" i oppsettene våre?

Mange tror at spisekvelden gir en boost i metabolismen, og at det er dette som er hovedårsaken til å ha den med. Slik er det imidlertid ikke. Du må øke inntaket over flere dager (minst 2-3) for å få særlig økning i forbrenning, så èn spisedag vil ikke utgjøre noe særlig.

Derimot er det andre gode grunner til å ha spisekveld på planen sin. Her er noen av dem:

  • Vi bruker den som et mentalt avbrekk fra dietten, og noe å glede seg til resten av uka. Det er mye lettere å unngå en stor sprekk når du vet at om bare noen dager får du spise litt av noe du har veldig lyst på.
  • Spisekvelden er en fin mulighet til å kunne delta på sosiale ting sammen med venner eller familie selv om du er på diett.
  • Hvis du går på veldig restriktiv diett der du må nekte deg alt du har lyst på i lang tid, er sjansen stor for en såkalt rebound etter dietten, der du legger på deg alt igjen og mere til. Litt jevnlig kos underveis, i form av spisekvelder, hjelper til med å motvirke dette.

I tillegg er det viktig å huske at uansett hva målet ditt er, enten det er å bare gå ned litt i vekt for din egen skyld, eller det er å stå på fitness-scenen, så deles det ikke ut premier for å være strengest mulig med seg selv underveis. Maksimal fettforbrenning på kort sikt er ikke målet – målet er lenger fremme – og for i det hele tatt komme seg dit må man tenke langsiktig og ikke slite seg ut unødig underveis, hverken fysisk eller mentalt.

Derfor anbefaler vi ingen å nekte seg all glede. I tillegg hender det også at kroppen blir sliten under harde og lange dietter, og rett og slett trenger litt ekstra kalorier for å komme seg ovenpå igjen.

Dog: ikke overdriv. Det er lett å nulle ut en ukes hardt arbeid hvis du går fullstendig amok på spisedagen din, og det er absolutt ikke meningen. Skrekk-eksemplet på en mislykket fitness-diett er massiv overspising på spisedagen, og så sulting resten av uka for å prøve å kompensere. Da brenner man muskler hele uka og legger på seg fett i helgene, samtidig som man utvikler binge eating disorder eller tar første skritt på veien mot bulimi. Så ha i bakhodet: alt med måte.