Hvorfor bruke en coach?

I dag ligger all verdens samlede kunnskap fritt og enkelt tilgjengelig for oss alle, på internett og i bøker. Med tilstrekkelig innsats kan du teoretisk sett selv bli din egen trenings- eller kostholdsekspert, og coache deg selv. Så hvorfor bruke oss?

 1. Tid er penger.
  All informasjon du trenger for å kunne skru på din egen bil ligger også fritt tilgjengelig på internett, men du slutter ikke å sende bilen din til service hos bilmekaniker av den grunn. Å bruke fagfolk i stedet for å prøve å gjøre alt selv gjør at du kjøper deg tid til å gjøre andre ting. Tid til ting du liker eller tid til ting du kan tjene penger på.
 2. Enormt mange feilkilder
  Om jeg skulle lære meg å skru bil, ville trolig det meste jeg fant av informasjon på nettet og i bøker være god og riktig informasjon. Innen kosthold og trening derimot, ligger det utrolig mye feilinformasjon ute. Å sile ut hva som er bra og dårlig informasjon – og det å plassere informasjonen inn i riktig sammenheng – krever stor kunnskap og forståelse, og det er lett for vanlige folk å bli forvirret. En dyktig og erfaren coach har helt andre forutsetninger enn deg for å takle dette.
 3. Interesse og evner.
  Selv om du potensielt kan lære deg det meste, er det ikke sikkert du kan bli god til det meste. Å bli god til noe krever ikke bare innsats, det krever også interesse og talent. Vi i StrongBody har bevist over tid at vi er flinke til det vi gjør, slik at du er sikret god kvalitet på coachingen du får.
 4. Du trenger noen som holder hodet kaldt de dagene du selv ikke gjør det.
  Alle som har vært på diett en eller annen gang vet hvordan den prosessen kan tulle med tankene og følelsene våre. Ofte klarer man ikke selv å se fremgangen på seg selv, man kan få følelsen av at ingenting fungerer og at alt er bare bortkastet. Man kan få lyst til å gjøre store og drastiske endringer eller kutt i planen, legge inn overdrevent mye trening, eller kanskje bare gi opp. Vi vet at disse dagene rammer oss alle, og det er nettopp da det er så nyttig å ha en coach. En som ser oss med objektive øyne, som har kunnskap vi selv ikke har og kan forklare hvorfor akkurat denne veiingen/målingen var som den var, og som stopper oss fra å gjøre dumme ting.
 5. Vi kan alle ha bruk for ytre støtte og motivasjon.
  Coachen kan motivere og støtte, dele oppturer og nedturer med oss, og dele ut ros eller ris der det trengs. Bare det å ha noen å stå til ansvar for kan være veldig nyttig for mange av oss. Det er ikke sikkert den isboksen frister like mye når du vet at du skal sende inn målinger til coachen i overmorgen. 🙂
 6. Mengden ny informasjon og viten er for stor til at man kan holde seg oppdatert uten å jobbe heltid med det.
  Dette er den største barrieren mot å bli sin egen ekspert i dag. Hver måned kommer det ut tonnevis med nye studier, der noen av dem snur opp ned på tidligere etablerte sannheter. Vi som jobber med coaching bruker mye tid på å holde oss oppdatert på alt dette; på å sile ut hva som er relevant og ikke, hva resultatene egentlig betyr og innebærer, og på hvordan det eventuelt påvirker det vi holder på med. Å sette ny viten inn i riktig sammenheng tar mye tid, og det er vanskelig å holde tritt med utviklingen om man ikke vier nær sagt all sin tid til dette.

 

Hvorfor StrongBody?

StrongBody er et coachingfirma med 50% av innsatsen rettet mot fitness, og 50% mot overvektige og andre som vil endre livsstil og forbedre kroppen sin. Spisskompetansen vi får av å coache fitnessutøvere tar vi med oss inn i coachingen av vanlige folk, og ved å kombinere denne erfaringen med det som i dag finns tilgjengelig av forskning og kunnskap innen kost og trening kan vi hjelpe hvem som helst til å oppnå veldig store forvandlinger av kroppen sin.

Nøkkelen til at vi har så stor suksess med coachingen vår er at vi får folk i form uten at de trenger å ta i bruk ekstreme metoder. Vi lager kostholdsplaner og treningsopplegg som tar høyde for at folk har andre og viktigere ting i livet sitt enn å bo på treningsstudioet / kjøkkenet. Treningen og maten er kun et middel for å nå målene dine; ikke noe som skal oppsluke hele livet. Gjør man ting på en smart måte – slik vi lærer klientene våre – så kan man oppnå sykt gode resultater med mye mindre arbeid enn folk tror.

Gründer Gunnar Strand Jacobsen, har siden 2002 eiet og drevet treningsstudio (Kaliber Gym i Trondheim), hvor de driver en av landets største fitnessklubber. Han har coachet frem flere fitness-proffer, senest Sandra Jokic som han trente frem fra vanlig tenåring til verdensmester og bikini fitness-proff på under to år.

Gunnar med en av utøverne han har coachet frem til å bli fitness-proff

Gründer og faglig leder, Maria Ebeltoft, PT, online coach og fitness coach. Merittert vinner i Bodyfitness, og har coachet frem andre utøvere med stor suksess.

Maria Ebeltoft Overallvinner Oslo Grand Prix
Maria Ebeltoft Overallvinner Oslo Grand Prix

Gründer og daglig leder Line Celius, medeier i Kaliber Gym, har drevet med online coaching siden 2012, er Internasjonal sertifisert IFBB Fitness coach.

Line med 5 finalister i bikinifitness, 2 gull og 2 sølvvinnere.

Coach Christine Kamphaug Gundersen, PT og online coach, debuterte med en 4. plass på NM i Bikinifitness i 2016.

Coach Nathalie Naalsund, Bachelor i Ernæring, Bodyfitnessutøver og online coach. Med sin spisskompetanse innen ernæring kan Nathalie også tilby coaching til vegetarianere.

Coach Sigurd Steen, PT, online coach og fitness coach. Merittert utøver innen Athletic fitness og har også vunnet både Norsk gull og sølv samt gull på Nordisk Mesterskap i innendørsroing.

Coach Linn Cesilie Tovås, online coach og 2 x Norgesmester i Bikinifitness.

Coach Mats Edvartsen, online coach og fitness coach, daglig leder og medeier på Kaliber Treningsstudio, Merittert utøver i fitness.

Coach Maria Sonstad, PT, online coach og fitness coach. Merittert utøver innen både Athletic Fitness og Bodyfitness.

 

Vi coacher både gutter og jenter. Kundene favner alt fra de som vil stille i fitness, til overvektige som vil ned i vekt, vanlige gutter og jenter som vil komme i bedre form, jenter som vil få større rumpe eller flatere mage, gutter som vil bli sterkere i benkpress, og så videre. Her er noen eksempler på kunder vi har hjulpet før, som hver av dem hadde forskjellige målsetninger og gir fine eksempler på bredden i coachingen vi driver med:

Hvorfor-bruke-coach
Sol, ville få større rumpe. Ca 6 mnd mellom bildene.

 

Hvorfor-bruke-coach
Elisabeth, ville stramme opp. Bare 5 uker mellom bildene.

 

Britt, ville ned i vekt (48kg mellom bildene)
Britt, ville ned i vekt (48kg mellom bildene)

 

Hvorfor-bruke-coach
Lucie, ville ned i vekt

 

Hvorfor-bruke-coach
Ida, ville stille i bikini fitness. Nøyaktig 6 mnd mellom bildene.

 

MMA-utøver Emil Meek, hjelp til å nå matchvekt før viktige konkurranser
MMA-utøver Emil Meek, hjelp til å nå matchvekt før viktige kamper

 

Marit, ville ned i vekt etter svangerskap
Marit, ville ned i vekt etter svangerskap

Det er mange som har prøvd seg som online PT`er opp gjennom årene, og noen av dem har tilsynelatende hatt stor suksess – ihvertfall mange kunder – for så å forsvinne igjen. Du har kanskje vært i prat med noen av dem tidligere og bestemt deg for at dette ikke er noe for deg. Ofte dreier det seg om folk som på grunn av en kombinasjon av gode gener og vilje til å være veldig streng med seg selv har fått til bra resultater med sin egen kropp, men så mangler de kunnskapene og egenskapene som skal til for å få til resultater på andre. StrongBody derimot har bestått lenge nå, vi er faktisk den aktøren som har holdt på lengst i Norge, og vi har så langt fått til gode resultater på over 3000 klienter.
Du kan se mange av resultatene våre på instagram-profilene våre:

@StrongBody_no
@coachgunnar
@mariaebeltoft
@linecelius
@christinesunivers
@coachnutalie
@linntovaas
@sigurdsteen
@edvartsen1991