Hvilken cardio-type er best etter vekttrening?

Hvis du av tidshensyn ikke har annet valg enn å trene kondisjon/cardio rett etter vekttreningen din, hvilken type cardio gir minst negativ innvirkning i forhold til vekttreningen du nettopp gjennomførte? Vi vet for eksempel at hvis du har trent bein, og så jogger etterpå så vil dette hemme resultatene fra beinøkten ganske kraftig.

Fra alt av studier jeg kan finne, hvorav noen er splitter nye, så er det sykling som gir minst negativ effekt, eller minst «interference effect», for å bruke det engelske fagutrykket. Jeg vil også tippe at roing på innendørs romaskin vil gi liten negativ effekt. Og om du har trent overkropp vil jeg tro Stairmasteren er helt innafor.aIMG_1888

Om du trener for muskelvekst eller for å forbedre utseendet står du fritt til å velge mellom intervalltrening eller langkjøring, alt etter hva du foretrekker. Trener du for eksplosivitet, for eksempel hvis du driver med vektløfting, finnes det resultater som tyder på at det er bedre for deg å velge HIIT (høy-intensitets intervaller) heller enn roligere og lengre cardio.