Sliter du med motivasjonen? Motivasjon kommer og går, og det er helt normalt og ikke føle seg motivert hele tiden. Det er derfor lurt og ha noen verktøy i kassen man kan ta i bruk når motivasjonen svikter! Så her kommer 5 enkle tips!

1. Sett deg realistiske mål!

Det å sette seg gode og realistiske mål er helt essensielt! Motivasjonen kommer av at vi ønsker å oppnå noe. Er målene vi setter oss for harde, så er det fort gjort å bli demotivert når veien til målet virket evig langt unna. Også om målene er for lette, så er ikke det noe heldig. Så gjerne sett deg noen ambisjonsrike og hårete mål, men pass på at de er realistiske, konkrete og gjerne tidsbestemte!

2. Ikke sett for høye krav!

Det er et kjent fenomen. Treningssentrene fylles opp på nyåret, å tømmes gradvis utover som ukene og månedene går. Starter man for hardt, å stiller for harde krav til deg selv, er det vanskelig å opprettholde rutinene. Og når man først faller av, så er veien tilbake hard. Sett derfor ikke for høye krav til deg selv. All treningen og aktivitet er bedre enn den treningen som ikke blir gjennomført.

3. Gjør det sammen!

Det er bevist at de som starter på et treningsmål sammen med noen, har en større sjanse for å gjennomføre. Er man flere, så har man alltid noen å relatere seg til, støtte, utfordre å motivere. Enten man har en kompis/venninne, eller oppsøker et miljø i apper eller grupper, så vil man være bedre rustet til utfordringene på veien!

4. Skriv treningsdagbok

Og skrive ned treningsøktene sine har en hel del med gode effekter. Logger man øktene sine, er det enkelt å jakte en progresjon, se tilbake på fremgang å følge en plan.

5. Finn gleden i det du gjør!

Kanskje det viktigste av alt. Ha det gøy på veien! Ikke pin deg igjennom 5 løpeøkter i uken om du ikke liker det. Det finnes en haug av alternative måter å holde seg i aktivitet på der ute! Og jeg er overbevist om at du kommer til å digge minst 1 av de.

StrongBody coach Anders Eggan er PT, Profesjonell bokser og foredragsholder.