Mange har som mål å spise mer kjøttfrie måltider i hverdagen.
Her er 3 gode favoritter – 2 sunne Middager og 1 snack/dessert om søtsuget melder seg. Bon Appetitt!

1 – Ertepasta med sprøstekte kikerter

Denne retten er en StrongBody favoritt som består av supercrispy kikerter og kremete pasta.

Du trenger:

  • 60g ertepasta
  • 30g vegansk smøreost (GoVegan smøre)
  • 100g kikerter
  • Brokkoli
  • 1 ts olje
  • 1/2 ts chilli
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts kvernet pepper

Fremgangsmåte:

  1. Hell vannet av kikertene og skyll godt. Bland kikertene sammen med olje, chilli, paprikapulver, salt og pepper. Hell ut på et bakepapir og stek på 200g på varmluft til de er gyldne, ca. 20-30 min.
  2. Når kikertene nærmer seg ferdig, kok opp ertepasta i en gryte. I en annen gryte koker du opp brokkoli. Hell av vannet av pastaen og bland inn vegansk smøreost. Smak til med salt og pepper, og rør inn brokkoli. Topp med kikertene.

2 – Vegansk gryterett og potetmos

Denne gryteretten har et deilig hint av rosiner og aprikos. Servert på en sky av hjemmelaget potetmos er dette en skikkelig smaksbombe som må oppleve.

Gryterett:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rød chilli
  • 1 squash
  • 4 gulrøtter
  • 1 ts fersk hakket ingefær
  • 3 ss olje
  • 1 dl rosiner
  • 6 tørkede aprikoser
  • 200g grønne linser
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 lime
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær. Brun i en stekepanne med litt olje. Del squash, gulrøtter og aprikos i terninger, og bland inn sammen med rosinene. Tilsett hakkede tomater, 3 dl vann, 1 grønnsaksbuljong og linser. Ha i spisskummen, kanel, saften og skallet av limen. Smak til med salt og pepper. La det putre på lav varme i ca. 15 minutter.

Potetmos:

  • 10 poteter
  • 2 dl havremelk
  • 2 ss vegansk smør
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte: 

  1. Kok potetene til de er møre. I en annen gryte varmer du opp melken. Hell vannet av potetene og tilsett smør, og litt og litt melk. Rør godt. Smak til med krydder.
  2. Server potetmosen toppet med gryterett.

3 – Crunchy sjokoladekuler

Som en liten snack eller dessert kan du lage fiberrike sjokoladekuler med masse deilig chunch. Disse er i tillegg glutenfrie og low FODMAP.

Du trenger:

  • 200g havregryn
  • 1 ts pulverkaffe
  • 1 ts vaniljesukker
  • En klype maldonsalt
  • 40g kakaopulver
  • 40g kokosmasse
  • 1 dl smeltet cocosa
  • 1 dl lønnesirup
  • 90g hel bokhvete

Fremgangsmåte:

  1. Miks havregryn til mel i en food processor. Tilsett så pulverkaffe, vaniljesukker, salt, kakaopulver og kokosmasse. Miks det sammen. Tilsett smeltet kokosolje og lønnesirup. Bland godt sammen i food prosessoren.
  2. Når blandingen har en jevn konsistens som kan trilles til kuler er den klar. Hvis den er litt for løs, tilsett med lønnesirup. Rør så inn bokhvete for hånd. Bokhvete gir en supergod chunch! Trill små kuler i kokosmasse.
  3. Sett i kjøleskapet 1 time før servering.