Når på dagen er det best å trene?

Kroppen vår gjennomgår fysiologiske forandringer i løpet av døgnet, blant annet er kroppstemperaturen vår høyere om ettermiddagen enn om morgenen. Prestasjonsmessig innen styrkeøvelser og sprint presterer du opp til 10% bedre på ettermiddagen enn på morgenen.
Selv om det er gjort for lite forskning på det enda til å kunne si noe sikkert, tyder foreløpig forskning også på at du får bedre resultater på lang sikt av vekttreningen ved å trene om kvelden enn av å trene på morgenen.

maxresdefault

Når alt det er sagt, vil vi likevel si at den beste tiden å trene på er den tiden du personlig trives best med. Da er sjansen størst for at du holder ut med det over lang tid, noe som er en forutsetning for å få gode resultater. Den mulige ekstra treningseffekten av å trene på ettermiddag/kveld er ikke stor nok til at du skal bry deg om det hvis du har gode grunner til å heller trene på en annen tid. Om for eksempel treningsstudioet ditt er så fullt på ettermiddagen at du må stå og vente mye i kø, eller om det for akkurat din timeplan passer bedre å trene om morgenen, ja da synes jeg du skal trene om morgenen.